Hey, ik ben Nouchka!

Ik wil jou leren hoe je een zaak opbouwt die bij jou past door slim in te zetten op Instagram en online cursussen.

Ik zie zoveel ondernemers die altijd maar blijven doorgaan en hun tijd inruilen voor geld. Terwijl ik weet dat het ook anders kan. Dat je financiële vrijheid en rust kan ervaren en toch een grotere impact kan hebben. Hoe ik dat weet? Omdat ik zelf die weg heb afgelegd.

over-by-nouchka

Hoe ben ik gestart?

Anderen zagen hoe goed ik overweg kon met Instagram en vroegen me hen te tonen hoe ze dat platform zelf konden inzetten voor hun zaak. Zo ben ik by NOUCHKA gestart: ik gaf online cursussen op Instagram over Instagram.

Maar de vraag naar fotoshoots was groter en vroeg steeds meer van mijn tijd. Ik deed soms wel 6 fotoshoots op een week, waardoor ik de cursussen on hold zette.

Tot 2020. Corona. Lockdown. Mijn agenda was plots leeg. Geen fotoshoots meer. Geen inkomsten meer.

Wel, in oktober 2018 zette ik de stap om te starten als zelfstandige in bijberoep. Wàt ik juist ging doen wist ik nog niet 100% zeker. Wél dat het iets te maken ging hebben met mijn 2 studies én grote passies: fotografie en marketing.

Na een paar maanden zoeken naar wat ik nu juist wou doen, maakte ik op 1 januari 2019 mijn bedrijfsaccount op Instagram aan en was mijn eigen zaakje ‘by nouchka’ geboren! Drie maanden later schakelde ik in maart over van bijberoep naar zelfstandige in hoofdberoep. De beste beslissing die ik toen kon maken

Uiteindelijk is mijn zaak uitgegroeid naar een plaats waar ambitieuze ondernemers zichzelf en hun zaak verder kunnen ontwikkelen en waar ze in contact komen met andere gelijkgestemden. Want ondernemen doe je niet alleen!

by nouchka presets
bynouchka Online Course Roadmap

De switch

Net als zoveel ondernemers moest ik in 2020 noodgedwongen mijn aanbod herbekijken. Ik kwam al snel terug uit bij de online cursussen en zette daar weer meer op in. Met succes!

Eind 2020 kwamen de aanvragen voor fotoshoots terug binnen en ik combineerde de twee. Ik bleef maar gaan, dacht dat ik de ideale combinatie gevonden had. Tot ik midden 2021 tegen de muur botste. Het ging niet meer. De fotoshoots én de cursussen vroegen te veel van mij.

Ik maakte een keuze: de cursussen deden meer voor mij, dus ik bouwde de fotoshoots af en ging volledig voor de online cursussen. Dit maakte dat ik het even wat moeilijker had, want de inkomsten van de fotoshoots vielen weg en mijn Online Course Roadmap was nog volop in de maak.

Maar uiteindelijk ben ik zo blij met de switch. De online cursussen hielpen me de business uit te bouwen die ik wilde.

  • ik heb meer impact en een veel groter bereik
  • ik heb mijn expertstatus nog versterkt
  • ik heb eindelijk financiële vrijheid, wat me rust geeft
  • ik heb mijn team uitgebreid, we zijn nu met 3, yeey! En ik wil nog verder uitbreiden.
 

Mijn verhaal is geen uitzondering. Je kan echt wel een succesvolle zaak uitbouwen zonder je fysiek en mentaal letterlijk kapot te werken. Je kan afstappen van het slopende uurtje-factuurtje, meer mensen helpen en een hogere omzet draaien.

Ik wil jou leren hoe je dat doet.

reels-videotraining